Salata Verde cu Rodie si Piept de Pui Pane

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 punga de salata (1 capatana)
  • 5 ridichi
  • 10-15 rosii cherry
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1/2 dintr-un castravete crud
  • seminte de la o rodie
  • 1 lingura de smantana
  • 3-4 linguri de kefir
  • sare, piper si usturoi uscat
  • dupa gust
  • 1 lingurita de mustar (eu nu am avut, dar a fost bun si asa)
  • 2-3 catei de usturoi tocati fin de tot (eu nu am pus azi)
  • 1/2 jumatate de ardei gras rosu (eu nu am avut) masline negre, fara samburi sau umplute cu ardei iute (nu am pus)
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 piepti de pui pane (sau 2 snitele)
  • cartofi prajiti (optional- de regule noi servim fara cartofi)

Mod de preparare

Pieptii de pui sau snitelele se feliaza si se pun deoparte. Salata verde se spala bine, se curata, se taie daca este cazul si se aseaza in vas. Deasupra se pun rosile, ceapa verde (sau ceapa rosie julien) , castraveti, ridichi, daca aveti si masline ar fi ideal, plus ardeiul, daca folositi, toate feliate.

Se pune intr-un vas smantana, kefirul, sare, piper si usturoi uscat si macinat fin, uleiul si sucul de lamaie (mustar si usturoiul tocat fin de tot, daca folositi) si se amesteca sa obtinem un dressing lichid. Se toarna peste salata pregatita se amesteca bine si se da la frigider.

La servire se asambleaza farfuria cu un pat de salata si felii de piept de pui deasupra dupa care se presara semintele de rodie. Dressingul de smantana este destul de greu/gras si pentru cei care vor o salata mai sanatoasa recomand dressing de iaurt sau un vinegatette

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti

Ce faci cand o prietena te suna ca vine pe la tine si tu stii, ca nu ai cu ce o servi? Te gandesti, ce poti pregati intr-un...

Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj