Salata Mediteraneana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 150 g tortellini (am folosit varianta cu prosciutto, dar merge de oricare) ;
  • - 2 castraveți;
  • - 2 cepe verzi (am folosit soiul roșu) ;
  • - 10 roșii cherry;
  • - 50 g telemea;
  • - 50 g măsline kalamata;
  • - câteva frunze de salată;
  • - 1/2 legătură de mărar;
  • - 2 linguri cu ulei de măsline;
  • - 2 linguri cu oțet;
  • - sare după gust;
  • - felii de lămâie (lime)

Mod de preparare

Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă ușor sărată, clocotită și timp de 6-8 minute, după care le scurgem lichid și le clătim cu apă rece).

cât timp fierb pastele, spălăm legumele și verdeața. Le curățăm și le tocăm după preferință.

De asemenea, curățăm măslinele de sâmburi și le tăiem în jumătăți.

tăiem telemeaua în cubulețe potrivite.

Amestecăm toate ingredientele, adăugăm sare (în funcție de gustul măslinelor și a celui de telemea), oțet și mărarul tocat mărunt.

Servim!

În funcție de gust și pretenții puteți adăuga busuioc proaspăt, oregano uscat, coriandru, pătrunjel proaspăt etc.
* Adăugați sare în funcție de gustul celorlalte ingredinte (măsline, telemea, paste).

*Puteți face dressingul separat și îl adăugăți la final.

*Puteți opta pentru orice tip de paste tortellini.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa