Vinetele se coc pe tava, se curata si apoi se pun la scurs cam 4-5 ore. Se toata marunt (teoretic cu ciocanul de lemn pt snitele, insa eu le toc cu cutitul). Se taie ceapa foarte foarte marunt si se amesteca cu vinetele si putina sare dupa gust. Sarea e preferabil sa se puna inainte de maioneza ca se leaga mai bine.
Se face maioneza din 2 galbenusuri fierte pisate marunt si unul crud si ulei. La sfarsit se adauga o lingura de mustar. pentru 2 kg de vinete trebuie cam o cana de maioneza.
Se pune maioneza peste vinete, se amesteca bine si se da putin la frigider pentru ca e mult mai buna rece.
Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...
Placinta turnata cu mere si nuca de cocosAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.