Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o vanata (1,6 kg);
  • 4 ardei kapia (600 g);
  • o conserva de ciuperci feliate (400 g);
  • doua cepe;
  • 5 linguri de maioneza;
  • sare grunjoasa;
  • putin ulei pentru inabusirea ciupercilor si a ardeilor

Mod de preparare

Vanata si ardeii kapia se coc la flacara aragazului.

Vanata se curata de coaja arsa sub jet de apa.

Ardeii se pun intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste ei, apoi se acopera vasul si se lasa sa se inmoaie circa 10 minute, dupa care se curata de coaja arsa si de seminte sub jet de apa.

Ciupercile se clatesc cu apa, se scurg, se pun intr-o tigaie unsa cu ulei pe foc, se adauga putina sare peste ele, se acopera cu un capac si se amesteca din cand in cand. Se calesc 5-10 minute.

Ceapa se curata de foi, se spala, se taie marunt si se pune peste ciuperci si se mai tin la foc, acoperite cu capacul, pana cand se inmoaie ciupercile bine.

Vanata si ardeii se dau prin robot, se adauga ciupercile cu ceapa si 5 linguri de maioneza, se amesteca si se potriveste salata de sare, apoi se poate servi.

Daca scade apa de la ciuperci puteti sa mai adaugati putina apa ca sa le si fierbeti un pic in cazul in care sunt prea tari.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa