Salata de vinete cu ardei copt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o vanata;
  • 5 ardei kapia;
  • o ceapa;
  • doua linguri maioneza (100 g);
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Se spala vanata si ardeii si se coc la flacara aragazului. Se pun intr-o cratita, se presara sare grunjoasa peste ele si se acopera cu un capac, lasandu-le sa se inmoaie circa un sfert de ora. Apoi se decojesc si se spala, ardeii curatandu-se si de seminte.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne.

Se pun toate in robotul de bucatarie, adaugand doua linguri de maioneza, si se da drumul la robot la viteza cea mai mare pana cand totul devine cremos ca o pasta. Se potriveste salata de sare la final.


Se poate servi simpla, pe paine, sau la aperitive.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...