Salata de legume cu macaroane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cepe verzi, 500 g macaroane scurte, 4 rosii, 1 morcov mijlociu, o jumatate conserva de fasole verde, o conserva mica de boabe de porumb, 50 g alune prajite
  • Pentru sos:
  • 6 linguri untdelemn fin (masline sau floarea-soarelui), 5 linguri otet alb sau otet de mere, 1 lingurita de zahar, sare, piper macinat, 1 lingurita de ardei iute tocat marunt, verdeata tocata (patrunjel sau marar)

Mod de preparare

Se pun la fiert macaroanele, se strecoara si se amesteca cu putin untdelemn. Se curata si se spala ceapa verde, se taie pe diagonala in 3-4 bucati. - Rosiile se oparesc, se curata de pielita si de codita si se taie in feliute subtiri. Morcovul se curata, se spala, se taie in patru pe lung, apoi in stifturi cat mai subtiri. Se scoate fasolea din conserva, se scurge bine, la fel si boabele de porumb. Alunele se prajesc in tigaie fara untdelemn, apoi se sfarama (nu prea marunt) in piulita. Se pun toate legumele si alunele intr-o salatiera, se toarna deasupra sosul bine batut cu furculita.
Se serveste salata cu macaroanele caldute sau fierbinti.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...