Salata de Iarna pe Pat de Dovleac Copt

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovleac (carnival sau acorn)
  • seminte de pin dupa preferinta (se pot folosi si seminte de dovleac)
  • sare, piper dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei de masline (seminte de struguri)
  • salata asortata (dupa preferinta)
  • branza de vaci (telemea daca doriti) dupa preferinta
  • 1 lingurita de mustar (sau mai mult daca va place)
  • otet balsamic dupa gust
  • 1/2 de ardei rosu feliat subtire

Mod de preparare

Dovleacul se curata se taie in patru, se scot semintele. Se indeparteaza toate atele din el, se inteapa pulpa cu o furculita si se unge cu ulei, se sareaza si se pipereaza. Se pun in cuptorul preancalzit la 400 f sau 200 c si se coc pana sant gata.

Pe o alta tava se pun langa dovleac semintele de pin sau de dovleac curatate si se prajesc cateva minute dupa care se scot (in cuptor ramane doar dovleacul)

Intre timp se face dressingul si se spala salata, se rupe bucatele mici si se pune intr-un vas se adauga si ardeiul. Dresingul se face in felul urmator: uleiul, otetul, sare, piper si mustar se amesteca intre ele bine, se pune deoparte.

Cand dovleacul e gata copt se aseaza pe farfurie cate o felie de portie. Salata se stropeste cu dressingul, se amesteca sa se cuprinda toate frunzele cu aroma, se portioneaza apoi pe feliile de dovleac, se presara semintele prajite deasupra, apoi branza de vaci (telemea daca folositi) se presara deasupra si se serveste.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv briose cu cascaval

M-am inspirat de la Jamila

Aperitiv briose cu cascaval
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj