Salata de Fructe II

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pepene galben
  • 3-6 linguri de zahar pudra (depinde de gust)
  • pere din compot
  • piersici din compot
  • esenta de rom dupa gust
  • cirese
  • cranberry uscate
  • cirese crude (daca aveti la congelator)
  • menta proaspata (dupa preferinta)

Mod de preparare

Pepenele se curata de coaja si de seminte, se feliaza dupa care se taie cubulete. Se aseaza in vas mai mare, se adauga peste el, fructe din compot care au fost taiate in felii mai subtiri, se aseaza fructele uscate si cele din congelator, se presara zaharul praf deasupra.

Se stropeste din belsug cu rom si se presara frunzele de menta pe care in prealabil le-ati spalat si tocat.

Se amesteca bine, sa se uniformizeze, apoi se lasa cateva ore la frigider sa lase zeama si fructele uscate sa se inmoaie.

Se serveste rece de tot in pahare de compot decorat cu frunze de menta, eventual cu un betisor de scortisoara.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz

Reteta romaneasca

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj