Salata de Fructe II

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pepene galben
  • 3-6 linguri de zahar pudra (depinde de gust)
  • pere din compot
  • piersici din compot
  • esenta de rom dupa gust
  • cirese
  • cranberry uscate
  • cirese crude (daca aveti la congelator)
  • menta proaspata (dupa preferinta)

Mod de preparare

Pepenele se curata de coaja si de seminte, se feliaza dupa care se taie cubulete. Se aseaza in vas mai mare, se adauga peste el, fructe din compot care au fost taiate in felii mai subtiri, se aseaza fructele uscate si cele din congelator, se presara zaharul praf deasupra.

Se stropeste din belsug cu rom si se presara frunzele de menta pe care in prealabil le-ati spalat si tocat.

Se amesteca bine, sa se uniformizeze, apoi se lasa cateva ore la frigider sa lase zeama si fructele uscate sa se inmoaie.

Se serveste rece de tot in pahare de compot decorat cu frunze de menta, eventual cu un betisor de scortisoara.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.