Conopida, curatata si lasata 10 min. in apa rece, se desface in buchetele. Se pune apoi la fiert, in apa sarata clocotita, 10-15 min sau pana se inmoaie. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare si la racit.
Intre timp se prepara maioneza din oua, ulei (eu folosesc metoda rapida-pun intr-un vas mai inalt ouale, peste ele torn tot uleiul, scufund piciorul mixerului, cel cu elice metalica, pornesc aparatul la viteza maxima, ridicand de 2-3 ori piciorul spre suprafata. In cateva secunde am maioneza legata. )
Tot cu piciorul cu elice paserez conopida racita, apoi o amestec cu maioneza si usturoiul si potrivesc de sare si piper.
Se lasa. la frigider, minim 30 min, inainte de a fi consumata.
POFTA BUNA!
Poate fi servita cu felii de paine prajita si felii de rosii, langa o cesca de ceai cald.
Se poate pastra de la o zi la alta, in frigider, intr-un vas acoperit.
Puteti folosi si conopida de la congelator, dezghetata si bine scursa.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.