Conopida, curatata si lasata 10 min. in apa rece, se desface in buchetele. Se pune apoi la fiert, in apa sarata clocotita, 10-15 min sau pana se inmoaie. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare si la racit.
Intre timp se prepara maioneza din oua, ulei (eu folosesc metoda rapida-pun intr-un vas mai inalt ouale, peste ele torn tot uleiul, scufund piciorul mixerului, cel cu elice metalica, pornesc aparatul la viteza maxima, ridicand de 2-3 ori piciorul spre suprafata. In cateva secunde am maioneza legata. )
Tot cu piciorul cu elice paserez conopida racita, apoi o amestec cu maioneza si usturoiul si potrivesc de sare si piper.
Se lasa. la frigider, minim 30 min, inainte de a fi consumata.
POFTA BUNA!
Poate fi servita cu felii de paine prajita si felii de rosii, langa o cesca de ceai cald.
Se poate pastra de la o zi la alta, in frigider, intr-un vas acoperit.
Puteti folosi si conopida de la congelator, dezghetata si bine scursa.
Este o ciorba foarte buna de facut iarna cand avem zeama de varza.
Ciorba de oase cu zeama de varzaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj