Salata de Cartofi cu Somon Afumat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1/2 kg cartofi rosii fierti in coaja
  • - 450 gr pastrav/somon afumat
  • - 1/2 ceapa rosie
  • - 50 gr smintina acra sau creme fraiche
  • - 1/2 castravete verde
  • - 1 lingura otet rosu (eu am pus alb) - 2 linguri ulei de masline
  • - 1 lingurita si 1/2 mustar
  • - marar verde
  • - sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert (in coaja) in apa rece cu putina sare. Se fierb cam 10-15 minute. Intre timp se pregateste dressingul pentru salata. Intr-un castronel se pun smintina, otetul, uleiul, mustarul, putina sare, piper si se amesteca bine cu o furculita.

Se taie mararul marunt si se adauga in compozitie. Ceapa se taie felii subtiri si se pune in castronul de salata. Castravetele se curata partial de coaja, se taie felii subtiri si se pune in castron. Cind cartofii sint fierti, se scot din apa in care au fiert si se lasa sa se raceasca putin dupa care se taie cuburi si se pun in castron peste ceapa si castravete.

Somonul se taie bucati potrivite si se pune in castron. Deasupra se toarna dressingul, se amesteca usor cu o lingura, se gusta si daca mai este nevoie se pune putina sare sau putin piper dupa gust. Se lasa la frigider cam 20-30 de minute dupa care se serveste.

pofta buna!
Optional se poate pune salata de cartofi deasupra citorva foi de salata verde si se poate servii cu paine neagra sau sfecla rosie murata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta Harissa (reteta video)

Harissa este un sos picant, care se foloseste ca un ingredient major in bucataria marocana sau se poate servi intr-un vas...

Reteta Harissa (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj