Salata de Beof

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 morcovi fierti
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 telina (daca ati avut in supa)
  • 2 buc pulpe de pui sau piept
  • 3-4 castraveti murati
  • 2 cartofi fierti
  • 1 conserva de mazare (mica)
  • 1 ou
  • 200 ml ulei (250)
  • 1 llingura mustar
  • sare

Mod de preparare

Toate zarzavaturile se taie in felii dupa care se taie in bucatele mici. Mazarea se pune intr-o sita si se lasa la scurs. Se pun intr-un castron si se trece la pasul 2: maioneza.

Cum pregatesc eu maioneza? Simplu si usor, e gata in 3 minute. Iau un ou il pun in castron (albus si galbenus impreuna), pun mustarul peste el si bat cu mixerul de mana la viteza maxima. Iau uleiul si incep sa torn cu o mana, in timp ce tin cu mana cealalta mixerul. Torn odata cam 3 -4 linguri de ulei, nu se taie maioneza din cauza ca am folosit albusul de ou si mustarul, dar mai conteaza si viteza mixerului. Dupa ce am terminat uleiul, dregem de sare si turnam peste zarzavaturile taiate. Amestecam si servim cu paine proaspata.

Daca facem salata pentru o sarbatoare, o petrecere atunci se orneaza dupa preferinta.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura