Toate zarzavaturile se taie in felii dupa care se taie in bucatele mici. Mazarea se pune intr-o sita si se lasa la scurs. Se pun intr-un castron si se trece la pasul 2: maioneza.
Cum pregatesc eu maioneza? Simplu si usor, e gata in 3 minute. Iau un ou il pun in castron (albus si galbenus impreuna), pun mustarul peste el si bat cu mixerul de mana la viteza maxima. Iau uleiul si incep sa torn cu o mana, in timp ce tin cu mana cealalta mixerul. Torn odata cam 3 -4 linguri de ulei, nu se taie maioneza din cauza ca am folosit albusul de ou si mustarul, dar mai conteaza si viteza mixerului. Dupa ce am terminat uleiul, dregem de sare si turnam peste zarzavaturile taiate. Amestecam si servim cu paine proaspata.
Daca facem salata pentru o sarbatoare, o petrecere atunci se orneaza dupa preferinta.
Pentru Reteta de gomboti cu prune sunt necesare urmatoarele ingrediente: cartofi, faina, ulei, oua, prune, zahar...
Reteta de gomboti cu pruneEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj