Salata cu ruccola si parmezan

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (2 portii)
  • Ruccola – o casoleta
  • Parmezan – 100 g
  • Zeama de lamaie – 1 si 1/2 lingura
  • Oua de prepelita – 6 buc
  • Otet – 3 linguri
  • Paine prajita – 2 felii
  • Cous cous – 5-6 linguri
  • Apa fierbinte – 200-300 ml
  • Unt – 25 g
  • Ulei – 1 lingura
  • Seminte de susan – 1 lingurita
  • Ardei iute – 1 buc
  • Dressing de pesto cu busuioc:
  • Miez de seminte de floarea soarelui – 1 lingura
  • Busuioc proaspat – 7-8 frunze
  • Ulei de masline – 30-50 ml
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Adaugati ruccola intr-un bol incapator si stropiti-o cu zeama de lamaie;
Frecati ardeiul si scoateti semintele – taiati-l apoi rondele;
Puneti busuiocul proaspat si miezul de floarea soarelui intr-un mojar – zdrobiti-le cu pistilul si adaugati ulei de masline treptat;
Adaugati pesto (dupa gust) in bol;
Radeti parmezan peste si amestecati toate ingredientele;
Adaugati semintele de susan (in ploaie) pe deasupra;
Gustati si asezonati cu sare si piper daca mai este cazul;
Puneti o craticioara cu apa si sare pe foc;
Cand apa a inceput sa fiarba, dati focul mic si adaugati otetul;
Faceti un vartej cu telul in apa si in interiorul acestui spargeti ouale de prepelita;
Lasati-le acolo cca 1-2 minute, in functie de cum preferati sa le mancati;
Scoateti-le cu o spumiera pe farfurie;
Puneti cous cous-ul intr-un castron si adaugati apa fierbinte peste acesta;
Lasati cca 3 minute la umflat si apoi scurgeti excesul de apa;
Trageti-l la tigaie cu putin unt, sare si piper;
Serviti cous cous-ul si ouale de prepelita posate impreuna cu salata.

Pofta buna !

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.