Salata cu Pui - Pranz Delicios de Vara

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 2 oua
  • pesmet
  • 400 g salata verde
  • 3 bucati tulpina telina
  • 2 morcovi
  • 2 castraveti
  • 50 g masline fara samburi
  • 4 linguri ulei masline
  • 2 linguri otet
  • sare
  • iaurt
  • maioneza
  • ulei pt prajit
  • 2 oua fierte (dupa placere)

Mod de preparare

Carnea de pui se bate bine si se trece prin ou si pesmet de doua ori. Se prajesc in ulei. (Alternativa e sa se fiarba pieptul de pui in apa cu sare, dupa care se lasa la racit si se taie fasii - eu am preferat prima varianta cu snitele crocante).

Rosiile, castravetii, maslinele, tulpina de telina se taie feliute. Morcovii se taie bastonase, snitelele se taie feliute.

Se amesteca toate, se condimenteaza cu sare, ulei, otet si se aseaza in farfurie. Se rade un pic de cascaval deasupra. Eu am pregatit si a doua varianta cu un dressing facut cu iaurt si maioneza, amandoua sunt delicioase si perfecte pentru un pranz de vara racoros si gustos.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu ciocolata si zmeura

O rețetă dintr-o carte de bază, de prăjitureală, ce o am încă din tumultoasa tinerețe petrecută în Germania ;)...

Briose cu ciocolata si zmeura
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.