Salata cu muschi de vita si smochine

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Muschi de vita – 150 g
  • Smochine – 4 buc
  • Salata creata – ½ buc
  • Afine – 2 linguri
  • Zmeura – 1 lingura
  • Portocala – 1 buc
  • Masline kalamata – 6-8 buc
  • Vin rosu demisec – 40 ml
  • Mure – 1 lingura
  • Fresh de lime – 1 lingura
  • Ulei de masline – 3 linguri
  • Unt – 25 g
  • Crutoane de paine
  • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

Curatati si fasonati carnea de vita;
Asezonati-o cu sare;
Incingeti o tigaie si adaugati 2 linguri de ulei de masline si untul;
Brezati muschiul de vita in tigaie cca 2 min pe fiecare parte si stingeti cu vinul rosu;
Folositi termometrul de carne si daca acesta indica intre 45-51 grade inseamna ca este medium rare si intre 52-56 grade medium – o puteti servi in ambele feluri. Daca o preferati mai bine facuta, lasati-o pana la 68 de grade;
Scoateti-o din tigaie, puneti piper pe deasupra si lasati-o la odihnit cca 10 min;
Anestecati afinele, zmeura, murele si maslinele intr-un bol, impreuna cu salata rupta in prealabil;
Adaugati peste acestea zeama de lamaie si 1 lingura de ulei de masline;
Taiati portocala felii (fara partea alba) si puneti-o pe deasupra;
Taiati smochinele in 4 si adaugati-le deasupra;
Adaugati muschiul de vita taiat felii pe langa smochine;
Asezati crutoanele de paine deasupra si serviti;
Pofta buna !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj