Salata cu legume la gratar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (2 portii)
  • Vanata – 1 buc
  • Dovlecel – 1 buc
  • Miez de nuca – 30 g
  • Telemea cu ierburi – 100 g
  • Paine prajita – 2 felii
  • sare dupa gust
  • Pentru dressing:
  • Iaurt – 100 g
  • Zeama de lamaie – 1 lingurita
  • Marar – 1/4 legatura
  • Sare dupa gust

Mod de preparare

Taiati vanata si dovlecelul rondele de cca 5 mm grosime;
Insirati-le pe un tocator si puneti sare pe ele si lasati-le cca 10 minute pentru a se ridica apa din ele – tapetati-le apoi cu un servetel;
Incingeti o tigaie grill si puneti legumele in aceasta;
Zdrobiti miezul de nuca (nu foarte marunt);
Taiati bucata de telemea cubulete;
Prajiti feliile de paine si taiati-le batonase;
Tocati mararul si amestecati-l cu iaurtul si lingurita de zeama de lamaie;
Amestecati ingredientele intr-un bol si serviti cu placere.

Pofta buna !

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.