Salata cu Branza de Capra si Dressing Thousand Island

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii Pentru dressing:
  • 1 ou fiert ecologic (trebuie doar galbenusul)
  • 1 galbenus ecologic
  • 100 ml ulei de masline extra virgin
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 1 lingurita otet balsamic alb sau otet de vin alb
  • 2 lingurite miere
  • 1/2 ardei copt murat
  • 1/2 ceapa rosie
  • sare si piper proaspat macinat
  • cativa stropi Tabasco sau un praf de ardei cayenne
  • Pentru salata:
  • 1 branza de capra moale
  • 1 salata iceberg taiata fin
  • 100 g salata mielului (lamb lettuce) sau rucola
  • 4 morcovi mijlocii taiati bastonase fin
  • 2 bulbi de fenicul taiati felii fin
  • 1 rodie decojita

Mod de preparare

Scoateti branza de capra din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. Intr-un bol se pune galbenusul fiert (acesta se zdrobeste), galbenusul crud, mustar Dijon si cu o spatula incepeti sa amestecati intr-o singura directie in timp ce adaugati putin ulei treptat (acelasi procedeu al unei maioneze).

Intr-un blender puneti restul de ingrediente (pentru dressing) si extra 1 lingura de ulei. Pulsati pana obtineti o pasta fina. Transferati aceasta peste maioneza si cu telul amestecati bine. Gustati si asezonati dupa plac. Cand aveti toate ingredientele la indemana ansamblati salata.

Intr-un bol mare amestecati salata iceberg, morcov, fenicul, apoi portionati. Cu o lingurita puneti sos deasupra. Taiati branza in felii. Aranjati cateva frunze de salata mielului sau rocola, branza, dupa care imprastiati seminte de rodie.
Serviti simplu sau cu paine prajita.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.