Turtite cu Malai

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 80 grame malai
  • 200 grame faina
  • 1 cubulet drojdie
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • 300 ml lapte caldut

Mod de preparare

Se topeste drojdia impreuna cu putin lapte caldut si o lingura de zahar. Se prepara un aluat din faina, malai, sare, drojdia topita si restul de lapte. Se framanta bine bine aluatul si se lasa la dospit timp de o ora.

Se imparte aluatul in 5-6 bucati si se intinde cat mai bine si pe cat posibil i se da o forma rotunda. Aluatul permite sa fie lucrat cu mana.

Se incinge o tigaie de teflon pe aragaz. Se coc turtitele noastre pe ambele parti, la foc mic, cu grija sa nu se arda.

Se servesc cu branza si smantana, patrunjel si marar.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...