Turte pe Plita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina alba tip 650 1 kg
  • apa sare drojdie de bere cat o nuca

Mod de preparare

Seadauga apa calda (40 grade) ca de paine peste drojdie, se face o maia mioca cu care se framanta faina care o avem si facem un aluat mai consistent ca textura si uscat.

Il lasam la dospit o ora acoperit bine cu un srergar, dupa care divizam aluatul.
Bucatile mici de 100 gr, se modeleaza la rotund, si se mai lasa la dospit inca 20 de min acoperite.

Se curata plita pe care se coc, se ia cate o bucata de coca se intinde foaie la 1 cm grosime si se aseaza pe plita sa se coaca.

Se coace pe o parte si pe allta.
Se continua pana terminam toate bucatile
Se serveste in loc de paine cu compoturi, cu dulcegarii, cu branzeturi si cu lactate.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Mixt de peste prajit in tuci

Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....

Mixt de peste prajit in tuci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.