Turte coapte cu branza de capra sarata

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg faina de grau
  • -1 cub drojdie
  • -apa calduta
  • -1 strop de sare
  • -1 lingura de ulei
  • -1 felie de branza sarata de capra

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas si se toarna drojdia stinsa cu apa calduta si sare, se framanta un aluat suficient de tare, spre finalul framantarii adaugam uleiul si framantam pana se dezlipeste aluatul de pe vas. Facem semnul crucii peste aluat sa il binecuvantam, asezam un prosop si il lasam o ora la crescut. Cand aluatul s-a dublat, rupem bucatele de aluat, (la 1 kg de faina, ies cam 10 turte) si le intindem cu sucitorul, cam asa cat podul unei palme, asezam o lingura de branza sarata framantata, adunam marginile aluatului sub forma de posetica si intindem usor cu sucitorul, apoi asezam turta pe o tabla groasa care este deja fierbinte. Lasam sa se coaca pe o parte, apoi intoarcem turta pe cealalta parte. Sa aveti pofta, dragilor!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa