Turta dulce fara gluten

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 9 portii:
  • 1/2 cana de alune sau nuci maruntite
  • 1/2 cana de miere sau alt indulcitor
  • 1/2 cana de ulei vegetal
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita de coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 1/2 cana de faina de orez brun sau faina de sorg
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite gmbir macinat
  • 1 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1/8 lingurita cuisoare
  • 1 cana de piure de mere neindulcit

Mod de preparare

Folositi mixerul la viteza mare pentru a amesteca mierea si uleiul. Cand compozitia s-a omogenizat, adaugati ouale pe rand, amestecand bine. Puneti coaja de portocala, si vanilia, continuand sa amestecati. Dati deoparte.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius (butonul 4 al aragazului).

Amestecati ingredientele uscate, inclusiv nucile. Apoi, turnati o parte din ingredientele uscate in compozitia pe care ati facut-o la mixer. Amestecati bine. Adaugati piureul de mere, amestecati, apoi mai puneti si cealalta parte din ingredientele uscate. Continuati pana cand toate ingredientele sunt incorporate.

Turnati aluatul intr-o tava de aproximativ 20x25 cm si coaceti pentru 20-25 de minute sau pana cand turta dulce este gata (se poate verifica cu testul scobitorii).

Valori nutritionale pentru o portie:
~268 calorii
~12 g grasimi
~4 g proteine
~39 g carbohidrati
~55 mg cholesterol
~342 mg sodium

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.