Tarte cu Broccoli, Feta si Pui Marinat cu Cajun

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru pui:
  • 300 g piept de pui taiat fasii cu o grosime intre 2-3 cm
  • 1 lingura ghimbir razalit fin
  • 2 catei mici de usturoi razaliti fin
  • 1 lingura amestec cajun
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 ml ulei de alune de padure
  • Pentru aluat:
  • 330g faina de grau alba
  • 75 ml ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita sare
  • 75 ml apa calda (max 40C) 2 oua ecologice
  • Pentru umplutura:
  • 30 g unt (80-82%)
  • 4 cepe taiate pestisori fin
  • un praf de sare de mare grunjoasa
  • 50 g gouda razalita
  • 200 g broccoli taiat bucati
  • 150 g feta de oaie si capra sfarmata
  • 1 ou ecologic batut (pentru ungerea aluatului)

Mod de preparare

Amestecati bucatile de pui cu restul de ingrediente pentru marinat intr-un bol, acoperiti si lasati la rece minim 30 de minute.

Puneti faina intr-un bol, faceti o gaura in mijloc si puneti restul de ingrediente. Cu o furculita bateti usor ouale si lichidele incorporand treptat faina. Formati intr-un aluat, presarati putina faina pe o suprafata, transferati aluatul si framantati usor 1-2 minute pana cand incorporati excesul de faina si formati intr-o bila. Ungeti cu putin ulei de masline, puneti inapoi in bol, acoperiti si lasati deoparte o ora.

Intre timp puteti pregati umplutura. Caliti ceapa cu sarea grunjoasa in unt aproximativ 30 de minute, la foc mic sau pana cand aceasta este caramelizata. Intr-o cratita aduceti o jumatate de cana de apa la fierbere lenta apoi reduceti focul pe minim.

Puneti bucatile de broccoli, acoperiti si lasati 2 minute. Strecurati acestea dupa care tineti cateva secunde sub un jet de apa rece. Taiati in bucati mai mici apoi lasati deoparte.

Scoateti bolul cu pui din frigider. Intr-o tigaie de inox sau fier incaliti pe foc mediu apoi aranjati bucatile de piept de pui. Lasati fara sa le miscati aproximativ 2-3 minute apoi intoarceti-le. Lasati inca 2-3 minute dupa care verificati o bucata ca aceasta sa fie gatita suficient dar nu uscata.

Transferati bucatile de pui pe o farfurie, iar cand s-au racit putin taiati-le in bucati mici. Cand aveti toate ingredientele pentru umplutura pregatite preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Pregatiti o tava cu folie de aluminiu.

Presarati faina de o suprafata. Impartiti aluatul in 4 bucati egale. Intindeti fiecare bucata intr-un cerc cu diametrul intre 26-28 cm. Asezati 1/4 din ceapa caramelizata, 1/4 din gouda razalita, 1/4 din bucatile de pui, 1/4 din feta si broccoli lasand pe margini o distanta de 5-6 cm.

Aduceti marginile impaturind cate o bucata una peste alta. Transferati cu ajutorul unei palete mari in tava cu folie de aluminiu. Ungeti aluatul deasupra cu ou apoi coaceti aproximativ 20 de minute (cel mai probabil v-a trebui sa coaceti in doua ture). Lasati sa se raceasca pe un gratar de racire 5 minute inainte de a servi.
Face 4 tarte.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu portocale şi fructe de pădure

Chec cu portocale şi fructe de pădure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj