Tarta cu Smochine

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -250g faina
  • -125g unt
  • -1 ou intreg
  • -1plic de vanilina
  • -sare
  • -100g zahar
  • -1/2 plic de praf de copt (1 praf de copt are 15g)
  • Pentru crema:
  • -250g mascarpone
  • -100g ricotta
  • -3 linguri zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru decor:
  • -cca 10 smochine (depinde si cat sunt de mari)

Mod de preparare

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina. Se amesteca bine, iar aluatul, format, se inveleste in folie. Se da la frigider pt cca. 40 min.

Dupa cele 40 min, se scoate aluatul din frigider, se intinde, se pune in tava si se da la cuptor, pana cand prinde o culoare, aurie. Dupa care se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pana se raceste aluatul, se pregateste crema. Asadar, se amesteca mascarpone, cu ricotta, zaharul si coaja de lamaie. Se mixeaza bine pt 1-2 minute, dupa care se intinde pe aluatul, rece.

Se decoreaza cu smochine taiate in patru, dupa plac.

Pofta mare!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.