Tarta cu Sardine si Ardei Copti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aceasta reteta este inspirata de o tarta care am cumparat o data intr-o cofetarie din Castellon Mi-a placut foarte mult si am incercat sa o recreez
  • Portie pentru 4
  • Pentru aluat:
  • 240 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
  • 89 g unt rece (80-82%) taiat in cuburi
  • 125 ml apa rece
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 6 cepe (eu am folosit 4 galbene si 2 rosii)
  • 60 g unt (80-82%)
  • un praf de sare de mare
  • 2 ardei copti taiati pestisori (este important sa fie copti)
  • 85-100 g sardine in ulei de masline
  • 1 ou

Mod de preparare

Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti faina, sare si unt. Pulsati de 10 ori a cate 2 secunde o data. Puneti apa si mai pulsati cateva secunde pana cand se formeaza intr-un aluat. Transferati pe o suprafata si framantati usor pana cand puteti forma intr-o bila.

Inveliti in folie de plastic si lasati 30 de minute la rece. Intre timp preparati umplutura. Intr-o tigaie topiti untul si caliti cepele taiate fin cu putina sare la foc mic pana cand acestea sunt caramelizate, aproximativ 20 de minute. Sardinele rupeti-le in bucati mai mici iar ardeii taiati pestisori.

Presarati putina faina pe o suprafata, impartiti aluatul in 4 parti egale si intindeti fiecare in forma ovala de aproximativ 28 cm l si 17 cm l. Puneti ceapa calita, lasand aproximativ 2 cm pe margini apoi sardine si ardeii. Rulati marginile si cu o pensula ungeti-le cu ou batut.

Coaceti 25-30 minute (depinde de cuptor, verificati la 20 de minute) sau pana cand are o crusta aurie.
*Untul se poate incorpora in faina si intr-un bol cu degetele (doar ca va dura mai mult) dupa care adaugati apa amestecand cu o furculita pana cand se formeaza aluatul.
Serviti-le simplu sau acompaniate cu putina salata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor

                    ,,Reteta...

Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj