Tarta cu Anghinare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat (2 tarte - 28 cm diametru):
  • 200 grame unt
  • 200 grame smantana
  • 3 galbenusuri
  • 3 pahare faina
  • sare
  • Pentru umplutura (pentru 1 tarta - 28cm diametru):
  • 28 bucati rosii cherry
  • 8 buc anghinare
  • 10 bucati rosii uscate
  • 250 g branza de oaie
  • 100 ml smantana
  • 3 oua
  • piper
  • 25 g unt (pt uns tava)
  • 50 g mozarela pt gatit

Mod de preparare

Va recomand aceasta tarta cu anghinare, surprinzator de frumoasa si de gustoasa in acelasi timp.

Eu am folosit anghinare conservata in ulei. Daca folositi anghinare proaspata, va recomand sa cititi sfaturile Cristei privind alegerea si curatarea anghinarei (le gasiti aici).

Pregatim aluatul: cernem faina pe o planseta, facem o scobitura in care turnam smantana, galbenusurile si untul topit. Framintam bine pina obtinem aluat care se desprinde de pe mana. (daca ai un robot care mixeaza aluaturi si mai simplu, pui toate ingredientele in robot si mixezi!)

Ungem cu unt tava de copt si punem aluatul pentru tarte la copt 20 minute la 160 grade.

Aranjam rosiile cherry, anghinarea si rosiile uscate

Puneti in bolul robotului de bucatarie branza de oaie, oualele, smantana si amestecati pina obtineti o compozitie omogena. Turnati compozitia peste tarta, asezonati cu piper, ornati cu branza mozarela rasa si puneti la cuptor pentru inca 25 de minute la 160 grade

Va doresc Pofta Buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.