Tarta cu alune

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 16 portii:
  • 1/2 cana ulei
  • 3/4 cana miere
  • 1 1/4 cana piure de mere
  • 1 1/4 cana lapte de soia
  • 1 1/4 cana suc de mere neindulcit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de alune
  • 4 cani faina de orez brun
  • 2 linguri de praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani de alune macinate

Mod de preparare

Intr-un vas mare amestecati mierea si uleiul pana obtineti o crema. Asigurati-va ca atat uleiul, cat si mierea sunt la temperatura camerei inainte de a le amesteca. Adaugati piureul de mere, laptele de soia, sucul de mere, vanilia si esenta de alune.

Amestecati faina cu praful de copt si cu sarea. Adaugati si alunele. Turnati amestecul lichid peste ingredientele solide si amestecati pana se omogeniseaza.

Ungeti o tava de 20x30 cm cu ulei si turnati compozitia in ea.

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Coaceti timp de 50-60 minute, pana cand tarta este aurie si testul scobitoarei este trecut cu succes.

Nu taiati tarta pana cand nu e complet rece.

Valori nutritionale pentru o portie:
~ 374 calorii
~17 g grasimi
~7 g proteine
~52 g carbohidrati
0 mg colesterol
~294 mg sodiu

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...