Tarta cu alune

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 16 portii:
  • 1/2 cana ulei
  • 3/4 cana miere
  • 1 1/4 cana piure de mere
  • 1 1/4 cana lapte de soia
  • 1 1/4 cana suc de mere neindulcit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de alune
  • 4 cani faina de orez brun
  • 2 linguri de praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani de alune macinate

Mod de preparare

Intr-un vas mare amestecati mierea si uleiul pana obtineti o crema. Asigurati-va ca atat uleiul, cat si mierea sunt la temperatura camerei inainte de a le amesteca. Adaugati piureul de mere, laptele de soia, sucul de mere, vanilia si esenta de alune.

Amestecati faina cu praful de copt si cu sarea. Adaugati si alunele. Turnati amestecul lichid peste ingredientele solide si amestecati pana se omogeniseaza.

Ungeti o tava de 20x30 cm cu ulei si turnati compozitia in ea.

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Coaceti timp de 50-60 minute, pana cand tarta este aurie si testul scobitoarei este trecut cu succes.

Nu taiati tarta pana cand nu e complet rece.

Valori nutritionale pentru o portie:
~ 374 calorii
~17 g grasimi
~7 g proteine
~52 g carbohidrati
0 mg colesterol
~294 mg sodiu

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.