Tarta cu alune

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 16 portii:
  • 1/2 cana ulei
  • 3/4 cana miere
  • 1 1/4 cana piure de mere
  • 1 1/4 cana lapte de soia
  • 1 1/4 cana suc de mere neindulcit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de alune
  • 4 cani faina de orez brun
  • 2 linguri de praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani de alune macinate

Mod de preparare

Intr-un vas mare amestecati mierea si uleiul pana obtineti o crema. Asigurati-va ca atat uleiul, cat si mierea sunt la temperatura camerei inainte de a le amesteca. Adaugati piureul de mere, laptele de soia, sucul de mere, vanilia si esenta de alune.

Amestecati faina cu praful de copt si cu sarea. Adaugati si alunele. Turnati amestecul lichid peste ingredientele solide si amestecati pana se omogeniseaza.

Ungeti o tava de 20x30 cm cu ulei si turnati compozitia in ea.

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Coaceti timp de 50-60 minute, pana cand tarta este aurie si testul scobitoarei este trecut cu succes.

Nu taiati tarta pana cand nu e complet rece.

Valori nutritionale pentru o portie:
~ 374 calorii
~17 g grasimi
~7 g proteine
~52 g carbohidrati
0 mg colesterol
~294 mg sodiu

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata

Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj