Sebadas (Seadas)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 Kg de brinza proaspata de oaie
  • coaja de la 2 portocale
  • 500 gr faina de semola fina;
  • 3 oua;
  • citeva lingurite de untura proaspata;
  • ulei pt prajit;
  • 1 praf de sare topit intr-o lingura de apa;
  • 500 gr miere

Mod de preparare

Eu am folosit insa mozzarella si am facut aluatul numai cu 300 gr faina si 1 ou. Se poate pune in loc de brinza de oaie sau de mozzarella si felii de galbanino (sau alta brinza stil topita, care sa se inmoaie rapid).

Se face aluatul cu faina, oua, sare si apa, untura (unt). Se framinta bine va rezulta ff elastic si se acopera cu folie transparenta. Apoi se intinde foaie subtire.

Brinza rasa amestecata cu coaja de portocala rasa se aseaza pe pasta intinsa se acopera cu alta foaie se striveste bine pe margini si apoi se taie cu rotita ondulata sau cu discul care taie pasta un disc.

Se prajeste in ulei incins, apoi se serveste cu miere incalzita si are e lichida. Chiar daca pare ciudat, este un felul 2, nu un desert.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.