Se pune faina in vasul in care framantati si se amesteca cu sarea. Drojdia se pune in cateva linguri de apa (4) si se lasa cateva minute, apoi se amesteca ca sa se topeasca, se pune zaharul din reteta si se ia din faina putin, se amesteca si se formeaza maiaua.
Intre timp se pune untul in faina si se freaca cu palmile ca sa se incorporeze untul in faina, in asa fel incat sa aibe aspectul de faramituri. Se adauga apoi drojdia dospita si galbenusurile si 2 linguri cu varf de smantana. Se framanta putin, apoi daca este cazul se mai adauga tot cate o lingura (nu chiar cu varf) de smantana pana se obtine aluatul dorit.
Se scoate din vasul de framantat, se pune pe blatul de lucru, se mai framanta 2-3 minute si se lasa la dospit (nu o sa creasca mult dar devine aluatul mai pufos). Se intinde foaie groasa de 3/4 cm, cu un cutit se fac linii pe suprafata lui apoi se decupeaza forme rotunde cu ajutorul unui pahar, se aseaza pe tava apoi se ung cu albus de ou si se presara chimen deasupra.
Se coc la foc mediu pana prind o culoare aurie... se servesc cu bere sau vin.
Merge de minune alaturi de o salata verde de primavara!
Pilaf de post cu ciuperciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.