Rulouri cu Umplutura de Mere si Nuca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pachet aluat foietaj (800 g)
  • Umplutura:
  • -piure de mere (ramase de la mere trecute prin storcatorul de fructe)
  • -zahar, dupa gust
  • -nuca macinata (cat sa dea consistenta compozitiei)
  • -scortisoara pudra, dupa gust
  • Decor:
  • -zahar pudra vanilat,pentru servit

Mod de preparare

Lasati la dezghetat aluatul foietaj.

Intre timp, amestecati merele cu zaharul, nuca si scortisoara.

Taiati aluatul foietaj in dreptunghiuri de marime potrivita.

Puneti cate 1 lingurita cu varf din umplutura, apoi rulati aluatul sub forma de sul.

Asezati rulourile una langa alta intr-o tava tapetata cu hartie de copt (ca sa le obligati sa-si pastreze forma si sa nu se deschida la copt).

Dati la cuptorul incins pentru cca 20-25 min, la 220 grade sau pana ce aluatul este facut si se rumeneste frumos.

Scoateti pe un gratar si pudrati cu zahar praf vanilat.

Serviti caldute.
Daca faceti suc de mere cu storcatorul de fructe, nu aruncati piureul de mar ... folositi-l pentru a pregati un dulce rapid si bun.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...