Rulouri cu Rosmarin si Parmezan

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 75 g unt
  • 25 g untura
  • 10 g sare
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura rozmarin taiat
  • 100 g parmezan
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Preparare: Se topeste drojdia in apa calda cu zaharul, se pune peste faina inpreuna cu oul se amesteca se adauga sarea, rozmarinul, untul moale si untura moale aproape topite. Se face un aluat omogen si elastic care se lasa la crescut pt 2 ore.

Dupa 2 ore se intinde o foaie dreptunghiulara care se presara cu parmezan ras si se preseaza cu mana sa intre in aluat (asta este reteta originala dar dupa parerea mea mai bine se imparte aluatul in doua si se fac doua dreptunghiuri ies mai mici rulourile si mai faine data viitoare incerc asa) se face o rulada care se taie cam de 2 cm, bucatile taiate se pun intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la crescut inca 15 min.

Dupa care se dau cu ou si se baga la cuptor la 180 grade pt 20 min. Rulourile se pot pune in picioare sau cu partea care am taiat in sus. Sunt delicioase.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.