Rulada cu Urzici si Ciuperci (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 gr margarina
  • 700 gr faina
  • 400 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 800 gr urzici (eu am avut congelate)
  • 300 gr ciuperci champignon (eu am avut congelate)
  • 3 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 3 lingurite marar tocat (eu am avut uscat)
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper si vegeta se pun dupa gust

Mod de preparare

Preparare aluat:
Faina proaspat cernuta se amesteca cu margarina. Cand margarina s-a incorporat bine se adauga apa calduta, sarea si otetul. Toate ingredientele se amesteca bine pana se formeaza un aluat omogen. Aluatul obtinut se pune in frigider pentru aproximativ o ora.
Intre timp se prepara compozitia de urzici.

Preparare umplutura:
Urzicile se fierb in apa cu putina sare. Acestea nu se fierb in totalitate!!! Dupa ce se ia de pe foc, acestea se pun la scurs si se lasa la racit, urmand sa fie taiate marunt.

Ceapa se taie cubulete micute si se caleste pana devine transparenta in ulei. Peste se adauga ciupercile taiate feliute. Acestea se lasa pe foc pana ce se evapora apa. Cand apa s-a evaporat se adauga usturoiul zdrobit. Peste aceasta compozitie se adauga si urzicile taiate marunt. Compozitia obtinuta se mai lasa pe foc pana ce urzicile se patrund. Cand totul este gata se adauga mararul si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si vegeta. Compozitia se lasa sa se raceasca!!!

Aluatul se imparte in patru parti egale. Se intinde din fiecare bucatica cate o foaie subtire si se umple cu compozitia de urzici si ciuperci. Fiecare foaie se ruleaza precum o rulada si se aseaza in tava pe foaia de copt.

Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana ce ruladele se rumenesc usor.
Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si se taie feliute potrivite la fel ca si cele de rulada.
Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Sumegi

Stiu ca n-am postat de-o gramada de timp, dar am o scuza, am avut cuptorul defect. In al doilea rand, timpul nu-mi permite,...

Desert tort Sumegi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj