Prajitura Petre Roman

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pt o foaie:
  • 3 oua
  • 3 lg apa rece
  • 6 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 3 lg nuca macinata
  • 1 lgta bicarbonat de sodiu
  • putin otet sau zeama de lamaie
  • Pt crema:
  • 300 ml lapte
  • 3 lg faina
  • 200 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 250 g margarina
  • Pt caramel:
  • 400 g zahar
  • Pt spuma:
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • ciocolata

Mod de preparare

Se fac trei foi, deci triplati cantitatile.

Intr-un castron se bat albusurile de la cel 3 oua cu 6 lg de zahar, se adauga 3 lg de apa rece si se bat in continuare.

Separat se freaca galbenusurile de la cele 3 oua cu o lgta de bicarbonat pe care il stingem cu otet sau zeama de lamaie - eu am ales ultima varianta, adaugam cel 3 lg de nuca macinata si cel 5 lg de faina si le amestecam cu lingura, bine-bine de tot.

Adaugam 2-3 linguri de albus, ca sa se mai fluidizeze compozitia, apoi amestecam usor restul de albusuri in compozitia de galbenusuri.

Am tapetat tava cu hartie de copt-apropo, am tava noua primita de Pasti :-) si am turnat usor compozitia si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 160 de grade.

Cred ca in 15 min. a fost gata.
Am procedat la fel si pentru celelalte doua foi. . . of, cate vase de spalaaat. . .

Fierbem la foc mic laptele cu faina, pe care am desfacut-o in putin lapte din cantitatea data, apoi adaugam galbenusurile. Lasam pana se ingroasa si da in clocot. Lasam la racit.

Separat frecam margarina cu zaharul si o amestecam cu budinca rece. Se obtine o crema fina.

Doar peste primele doua foi se pune caramel, astfel ca am impartit cantitatea in doua, am pus 200 g zahar la topit, am turnat peste prima foaie si nu prea mi-a ajuns, asa ca pt. a doua foaie am mai adaugat 50 g zahar, deci 250 g si s-a umplut toata foaia de caramelul minunat. Lasam la racit.

Albusurile se bat pe baie de aburi cu 150 g zahar.

Ansamblarea:
Peste prima foaie turnam caramel, punem jumatate din cantitatea de crema, apoi urmeaza a doua foaie cu caramel, cealalta jumatate de crema, a treia foaie peste care turnam albusurile si presaram ciocolata rasa sau "furnici" de ciocolata - eu am ales ultima varianta.

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

O rulada potrivita pentru orice moment al zilei, de luat la pachet, servita rece sau calda. Sa faceti si voi, sa va convingeti!

Placinta rulata cu branzeturi si cabanos
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure