Prajitura cu Prune

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -17 prune, mari
  • -18 linguri zahar
  • -18 linguri ulei
  • -18 linguri lapte
  • -1 praf de copt
  • -1 ou
  • -sare
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -faina cat cuprinde

Mod de preparare

Intr-un bol se pun lingurile de zahar, lingurile de ulei, lingurile de lapte, praful de copt, oul, sarea si coaja rasa de la o lamaie. Se amesteca bine si se pune faina, cat cuprinde, asa incat, la sfarsit, sa aveti un aluat, care nu se lipeste de maini.

Dupa ce s-a format aluatul. Compozitia se imparte in doua parti. Jumatate din compozitie, se intinde, pe o hartie de copt, care a fost taiata, dupa forma tavii.

Hartia cu aluatul intins, se pune in tava.

Prunele se spala, se taia in doua, se scot samburii si se aranjeaza peste aluatul din tava. Odata umpluta toata foaia, cu prune, se intinde compozitia ramasa, pe masa, data cu faina. Foaia intinsa se pune peste prune.

Tava se da la cuptor, pana cand prajitura priunde o culoare maronie. Se lasa la racit, inainte de a se taia.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Frittata cu ciuperci si crenvusti

Fritatta este varianta italiana a omletei, se poate gati in diverse combinatii. Eu am pregatit-o cu ingredientele din...

Frittata cu ciuperci si crenvusti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj