Pompuste

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • apa calda
  • SOS:
  • 4 catei de usturoi
  • iaurt

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu putin zahar, apoi se rastoarna in vasul cu faina cernuta, se adauga sare, apoi se amesteca, adaugand cate putina apa calda pana ajunge la consistenta unui aluat de paine.
Se framanta aluatul adaugand cate putin ulei, iar cand nu se mai lipeste de palme, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut.
Dupa acest timp, se rastoarna aluatul pe masa de lucru infainata, se formeaza un sul mai subtire sau doua daca este mult aluat; se taie bucati mici, egale, cu fiecare se formeaza in palme mici sfere de marimea unei mingi de ping-pong, se pun in tava pe hartie de copt si se mai lasa sa creasca 30 min.
Se ung cu galbenus, apoi la cuptor vor sta 30 min.
In acest timp se piseaza bine usturoiul se face un mujdei, se amesteca cu iaurt si se lasa deoparte. Pompustele dupa ce s-au copt, cat sunt calde se pun intr-un castron, se rastoarna peste ele usturoiul, se acopera castronul apoi se agita,astfel amestecandu-se cu mujdei.
Se consuma calde!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Forme de tarta mi-am achiziţionat din Cămară, trebuia să mai consum şi din fructele de pădure de la congelator, aşa...

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj