Pogacele cu Cartofi si Cascaval

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 gr cartofi
  • 300 gr cascaval razuit
  • 500 ml lapte
  • 50 gr drojdie
  • 300 ml ulei
  • 4 lingurite sare
  • 100 gr rama (unt pentru uns aluatul)
  • 1 ou

Mod de preparare

Dizolvam in laptele caldut cei 50 gr drojdie si lasam la dospit. Cartofii ii fierbem in coaja apoi ii zdrobim. Intr-un vas punem 1 kg faina la care adaugam maiaua, 4 lingurite sare, cartofii zdrobiti, si 300 ml ulei. Framantam bine pana aluatul se omogenizeaza si lasa la dospit pentru 1 ora.

Dupa ce aluatul a dospit topim 100 gr rama, aluatul il intindem (de grosimea degetului aratator, pe masa presaram si faina sa nu se prinda aluatul)si il ingem cu o parte din rama topita si presaram cu cascaval ras.

Impaturim aluatul uns in felul urmator:
1. partea de jos il ducem in sus cam un sfert din latimea aluatului, partea de sus il aducem in jos tot atat cat partea de jos obtinand astfel trei parti.

2. Partea de jos il ducem acum peste parte de sus. Obtinem astfel o banda impaturita in trei.

3. Dreapta bandei de aluat il aducem pana la mijloc si restul de aluat care a ramas il punem dedesubtul aluatului ce a fost impaturit

Lasam astfel impaturit aluatul 15 minute si apoi il intindem din nou. Repetam faza cu unsul si presarat de cascaval, impaturim din nou si lasam iar la odihna 15 minute. In final intindem aluatual de grosimea unui deget il decupam cu o forma rotunda, punem pogacelele decupate in tava tapetata cu hartie de copt si deasupra le ungem cu ou.

Pornim cuptorul si il lasam la incalzit 10 minute la foc maxim, apoi introducem tava cu pogacele la copt. Le tinem in cuptor la foc mare timp de 10 minute, apoi reducem la foc mediu pana se fac aurii. Se scot intr-un vas si se acopera. Obtinem pogacele foarte pufoase si usoare.

Sunt la fel de bune si daca in compozitia aluatului nu puneti si cascaval.

Pofta Buna !!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu zmeura

Din categoria ,ador zmeura,am bagat o tarta,m-am inspirat din reteta Jamilei.

Tarta cu zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj