Maiaua de drojdie se adauga peste faina cu mirodeniile si zaharul, se framanta un aluat potrivit de tare. Peste aluat se adauga paharul de ulei in 2 transe consecutive. Aluatul trebuie sa absoarba integral uleiul, devenind suplu. Lasam la crescut la loc caldut ferit de curent pana cand dubleza de volum.
Din aluatul crescut luam cate o manuta, intindem, ungem cu margarina, presaram cu nucile macinate, punem o lingurita de magiun, formam placintica. Asezam pe o tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie, lasam sa mai creasca cam 20 de minute, ungem cu miere sau cu apa cu zahar fiecare placintica, dam la cuptorul preincalzit la 180A°C. Cand s-au copt scoatem din cuptor acoperim cu un prosop umed cam 10-15 minute, se dau cu zahar pudra si se servesc.
Pofta buna!
Reteta am preluat-o de la bucataras Dakris >:D< .Diferenta e ca eu le-am glazurat cu ciocolata, asa cum era sugerat in...
Fursecuri in doua culoriEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj