Poacea cu Susan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 250 unt
  • 250g ulei
  • 250 iaurt
  • un varf lingurita sare
  • un praf de copt
  • 500 g faina
  • susan

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri (se folosesc pentru luciu), intr-un bol se pun: albusurile, untul la temp camerei, uleiul, iaurtul, sarea si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Se framanta aluatul timp de 10-15min, pana cand se obtine un aluat ce se poate modela fara a se lipi de maini. Se lasa timp de 1h la odihnit.

Dupa o ora revenim pentru a forma ''poacea'': luam din aluat cat cuprindem intre degete, formam bilute pe care le platizam pe podul palmei si le petrecem pe din doua, apasam bine pe margini pentru a nu se desface, le punem in tava de cuptor si le dam cu galbenusul ramas de la cele doua oua din compozitie, dupa plac se poate adauga deasupra susan sau mac! Se dau la cuptor pt 25 min la temp. 180grade!

Aceste ''poacea'' se pot umple cu tot ce dorim dupa bunul plac!
Se servesc dimineata la micul dejun alaturi de un ceai cald sau cana de cafea.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.