Placinte Rapide cu Telemea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 450 ml lapte batut (iaurt, chefir, sana)
  • 250 g telemea (branza de oi, branza de burduf)
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un bol cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati sarea, telemeaua rasa sau maruntita cu furculita si amestecati bine. Incorporati laptele batut, apoi framantati putin aluatul, chiar daca este moale si lipicios.
Transferati pe masa de lucru foarte bine infainata, framantati inca 2- 3 min ajutandu-va si adaugand tot cate putina faina pana cand aluatul devine omogen si nelipicios la suprafata.

Lasati-l neacoperit, sa se odihneasca la temperatura camerei, 10 min, apoi impartiti in 6 bile egale.
Luati o bucata, intindeti o foaie rotunda de 1- 1, 5 cm grosime si intepati-o din loc in loc cu dintii unei furculite.
Incingeti putin ulei intr-o tigaie si prajiti pe ambele parti placinta, la foc mediu spre mic, pregatind intre timp o alta foaie de aluat. Continuati identic.

Scoateti pe o farfurie si pe masura ce sunt coapte, claditi-le una peste alta pentru a se aburi si a se pastra moi.

Serviti cat sunt calde, aburinde, sau daca va raman, puteti sa le incalziti a doua zi la microunde.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.