Pentru aluat: am pregatit aluatul in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am lasat la dospit la loc caldut, aproximativ 20 minute.
Pentru umplutura: salata si leurda se spala, se zvanta de surplusul de apa. Se taie in fasii subtiri, se sareaza si se lasa 5 minute sa se inmoaie.
Pentru pregatirea placintelor: aluatul dospit se imparte in bucati aproximativ egale, mie mi-au iesit 7 placinte marisoare. Se ia cate o bucata de aluat, se pune pe masa usor infainata, se intinde cu sucitorul, se pune o gramajoara de amestec de salata si leura in mijloc, iar deasupra rupem bucatele de branza feta si le punem peste umplutura. Aducem marginile inspre mijloc, apasam si aplatizam cu mainile si cu sucitorul. Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei la incins. Cand uleiul este incins punem cate o placinta si o prajim la foc mic 5 minute pe o parte si alte 5 minute pe alta. Dupa fiecare prajire mai completam cu cate 1-2 linguri ulei.
Sunt delicioase cu o cana de lapte sau iaurt. sa va fie de bine!!!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.