Se amesteca bine ingredentele pentru foi si se imparte aluatul in 4. Una trebuie sa fie mai mare, astfel incat sa depaseasca marginile tavii (care trebuie sa fie rotunda). Tava sa fie tapetata.
Umplutra se obtine amestecand toate ingredientele, iar la placinta se pune cu un polonic.
Asezam in tava foaia mai mare, apoi ne orientam sa punem cam un sfert din umplutura. Urmeaza alta foaie, umplutura, foaie... iar ultimul strat sa fie de umplutura. Marginile care depaseau tava, se impaturesc usor deasupra.
Se da la cuptorul incalzit pana se rumeneste, si incercand cu scobitoarea, ramane curata.
Calda este un deliciu.
Pentru cine prefera, in umplutura se pot pune stafide.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.