Puneți făina, sarea, untul și drojdia dizolvată în apă caldă, într-un bol și frământați. După aceea, lăsați aluatul la dospit jumatate de oră. Între timp, curățați merele, dați-le pe rozătoare și puneți-le într-o cratița la fiert împreună cu zahărul, scorțișoara și zeama de lămâie. Lăsați la fiert până se evaporă aproape tot sucul lăsat de mere. După ce a dospit aluatul, împărțiți-l în 3 bucăți egale. Întindeți prima foaie, pe care o puneți mai apoi în tava unsă în prealabil cu puțin unt. Dupa, puneți jumătate din cantitatea de mere obtinuță, apoi înca un strat de aluat, restul de mere și în final ultima foaie. Ungeți aluatul cu un gălbenuș de ou și după dați la cuptor pentru 40 de minute, la 180°C. La sfârșit, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească, după care pudrați cu zahăr. Poftă buna!
Daaa, știu că vor apărea și cârcoteli ;) dar uneori, ma adaptez stilului de viață modern. E o...
Tort rapid cu fructeO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata