Placinta de Dovlecel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  • un fir de praz
  • partea alba su
  • o ceapa mica
  • 100 gr branza pt tartine
  • 100 gr cascaval ras
  • 2 oua
  • ulei
  • 6 foi de placinta din comert
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Placinta asta am facut-o in vara si doar o poza la farfurie cu produsul final. Si e dedicatie speciala pt Claudia: wink: Cand am facut placinta aveam o pofta nebuna de placinta de praz cu branza, ce se mananca mult la noi in Dobrogea, fiind tipic macedoneasca. Si bineinteles ca merge cu braga: d

Cu gandul la acea placinta, am deschis frigiderul ca sa vad ce pot face bun. Si am gasit 2 dovlecei, o bucata de praz, partea alba, mai aveam si niste branza pentru intins pe paine si ceva ementalcu mozzarela gata ras. Si bineinteles niste foi de placinta ca ale noastre luate de la bulgari =))

Bun, zis si facut. Am taiat prazul fideluta si l-am sotat intr-o lingura de ulei la foc mic, ca sa se inmoaie un pic, caci la cuptor nu s-ar fi patruns. Dovleceii i-am curatat si i-am dat pe razatoarea mare, lasandu-i dupa un pic la scurs.

Am amestecat intr-un castron o cutie de 100 de grame de branza pt uns, cascavalul ras - pastrand cam o mana mica - cam 100 de grame si doua oua batute spunma cu un praf de sare si piper. Peste am pus dovlecelul scurs si prazul deja racit ai am amestecat.

Am luat o tava de cozonac, am tapetat-o cu hartie de copt si uns-o cu grasime- unt, margarina, ulei. Am luat cam 3 foi de placinta sile-am pus in tava astfel incat o margine a tavii sa fie tapetata cu foaie pana sus iar cealalta margine sa atarne pe dinafara.

Am pus compozitie, cam un sfert, dupa care am pus restul de foi, mai aveam alte 3, in asa fel incat partea ce atarna mult din tava sa vina in sens invers. Am pus iar compozitie si am inceput sa fac ca o " impletitura" intre foi si compozitie, in asa fel incat umplutura sa nu atinga tava, ci foile.

Asta pana am terminat, a fost tava de cozonac cam 3 sferturi plina. Am uns cu putin ulei si am presarat cascavalul pastrat pe deasupra. Am dat la cuptor cam 20 de minute, doar cu focul de jos, la 200 grade. La gaz nu stiu, cred ca mijlociu spre mare.

Am lasat-o sa se racoreasca un pic acoperita, am scos si portionat. Se poate manca calda dar si rece este foarte buna.
Sa aveti pofta!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu capsuni

N-am introducere, ca nu am si gata.....

Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj