Placinta de Dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foi placinta 1 pachet
  • esenta rom 1 sticluta
  • zahar o cana
  • 1kg dovleac
  • unt 150 g
  • scortisoara o lingura rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se unge tava cu putin ulei, se pun 3 foi si cateva aschii de unt (sa zicem cat jumatate de lingurita) in diferite locuri si se pun inca 3 foi. Se curata dovleacul de coaja, se scot semintele, se da prin razatoare. Se pun: esenta, zaharul, scortisoara si untul impreuna cu dovleacul intr-o oala, la foc mic, pana se topeste untul.

Apoi se pun peste foile asezate dinainte in tava si din nou se pun 3 foi peste dovleac. Se acopera cu foi si se pune restul de dovleac, se acopera bine cu foile ramase, iar deasupra se pune un ou batut si se intinde pe toata suprafata. Se pune la cuptorul incalzit deja, timp de o jumatate de ora. Dupa o jumatate de ora o lasati la racit 20 min si o puteti servi. : )
Va urez succes!
Dupa ce s-a racit, o taiati in cuburi marimea unei felii de paine, se pudreaza cu zahar pudra si te aseaza pe o tava.
Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.