Placinta cu Varza Calita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 200 gr apa
  • 1 pliculet drojdie
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • 1 varza (potrivita) 2 cepe
  • sare
  • piper
  • pasta de tomate 200 g
  • putin cimbru
  • ulei
  • Sos:
  • 200 ml pasta de tomate
  • 100 ml apa
  • marar tocat
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Aluat: Se pune drojdia in apa, se lasa la dospit 10 min, dupa care se adauga uleiul, sarea si faina. Se framanta pana nu se mai lipeste de maini.
mod de preparare umplutura:
Varza se toaca marunt, se framanta putin cu sare pe masa de lucru, ceapa se taie julien, dupa care se caleste in putin ulei. Cand ceapa a devenit aurie adaugam varza, 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana scade toata apa. Se adauga pasta de tomate si cimbru, se mai da 2-3 clocote si se stinge focul.
Se rupe din aluat bucati cat mingea de ping-pong, se pune cu lingura varza calita (2-3 linguri). Se dau lateralele spre interior, dupa care se ruleaza.
Se aseaza placintele intr-o tava cu hartie de copt pe ea, se pun una langa alta.
Mod preparare sos:
Se impreuna pasta de tomate cu apa, mararul tocat si 1 lingura ulei.
Se pune sosul peste placintele din tava.
Se da tava la cuptor pentru 20-25 minute la 220 grade.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb

Usor de pregatit, cu un gust surprinzator de bun, iata o reteta pe care nu am mai pregatit-o pana acum: somon cu spanac si...

Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj