Placinta cu Trei Feluri de Branzeturi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pachet foi de placinta
  • Umplutura:
  • -120 g faina
  • -50 g unt
  • -80 ml lapte
  • -6 oua
  • -300 g telemea
  • -350 g branza de vaci
  • -150 g parmezan ras / cascaval / cas de oaie
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • Pentru uns:
  • -250 g unt topit / ulei
  • -3 lingurite susan

Mod de preparare

Lasati la dezghetat foile de placinta.

Umplutura:
Caliti putin faina in untul incins, fara sa o lasati sa-si schimbe culoarea. Diluati cu lapte si lasati la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Lasati la racit.

Inglobati ouale, apoi branzeturile maruntite, parmezanul ras / cascaval / cas de oaie, patrunjelul verde, tocat marunt si omogenizati bine. Dati deoparte.

Ungeti cu unt o tava de copt. Impartiti in doua foile de placinta din pachet.

Puneti in tava prima jumatate de foi, unse fiecare generos cu unt topit, acoperind si marginile tavii. Turnati umplutura, nivelati si aduceti marginile foilor rasfrante peste umplutura. Acoperiti cu restul de foi pe care le incretiti, unse si ele generos cu unt, inclusiv ultima foaie.

Presarati cu susan, apoi portionati placinta cu un cutit bine ascutit (doar stratul superior de foi).

Dati la cuptorul preancalzit pentru cca 45 min, la 180 grade sau pana ce foile de deasupra sunt bine rumenite.

Serviti placinta calduta. Este la fel de buna si rece.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.