Placinta cu Dovleac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 170 g faina de grau alba 
  • 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/8 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 115 g unt (80-82%) foarte rece taiat bucati
  • 60 ml apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 430 g puree de dovleac
  • 3 galbenusuri ecologice
  • 1 ou ecologic
  • 400 ml lapte condensat indulcit
  • 1/4 lingurita nucsoara proaspat razalita
  • 1 bat de scortisoara subtire
  • 1 anason stelat
  • 2 cuisoare
  • o boaba de enibahar
  • 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina

Mod de preparare

Intr-un blender puneti faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Pulsati cateva secunde ca acestea sa se amestece.  Adaugati bucatile de unt si mai pulsati cateva secunde pana cand acesta este incorporat, va acea o textura nisipoasa.

Turnati apa si mixati doar 6-8 secunde abia cat sa adune aluatul. Transferati pe o suprafata si adunati acesta laolata apasand usor cu podul palmei apoi formati intr-un disc (nu adaugati extra faina). Inveliti in folie de plastic si lasati in frigider 30 de minute.  

Macinati fin anason, cuisoare, enibahar si batul de scortisoara. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Intr-un bol cu telul amestecati bine dovleacul, oul si galbenusurile. Adaugati laptele condensat, mirodeniile, sarea si incorporati acestea.

Presarati putina faina pe o suprafata, intindeti aluatul de marimea unei tavi rotunde si pe margini apoi asezati-l in aceasta. Turnati umplutura in tava, impaturiti marginile si ungeti acestea cu putin ou. Coaceti 15 minute apoi mutati focul la 180 c (gaz 4) si mai lasati 25 de minute.

Placinta trebuie sa \'joace\' putin in mijloc atunci cand o scoateti din cuptor, aceasta se va coace in continuare (puteti testa cu un cutit la 4-5 cm de la margine, daca acesta iese curat atunci este gata). Lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei. Pastrati placinta acoperita la frigider.

* Daca nu aveti mirodeniile intregi pentru umplutura puneti o lingurita de scortisoara praf, un praf mic de cuisoare, unul de enibahar, unul de seminte de fenicul praf si 1/4 lingurita nucsoara praf.
Serviti cu frisca deasupra.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

Alt curcan a poposit la mine in bucatarie . L-am preparat la cuptor sa omenesc musafirii cu carnita proaspata .

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj