Placinta cu cartofi, varza sau branza

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina buna de prajitura
  • 1 lingurita plina cu sare
  • 50 ml ulei
  • 700 ml apa calduta
  • Pentru umplutura :
  • 1 kg cartofi fierti si raciti, amestecati cu 3o ml ulei
  • 1 kg varza acra calita
  • 500 g brinza sarata amestecata cu marar verde tocat
  • ulei pentru copt

Mod de preparare

Faina cu sarea si apa calduta se framanta ca sa fie o coca moale . Se framinta f .f . bine 20 de minute . In timp ce framinti , adaugi ca la maioneza uleiul . Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina . Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa la dospit 15 minute . Se unge cite o foaie cu ulei , apoi se intinde cu mana cit se poate de subtire .
Pe o margine a foi intinse subtire se pune un rind de cartofi ,varza sau brinza, apoi se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund) Se intinde cu facaletul, sa se faca de dimensiunea tigai in care o sa o coacem . Se incinge uleiul si coacem placinta pe ambele parti .

Aluatul, eu il fac fara drojdie.
Placinta cu branza sau cu cartofi, poate fi servita cu smantana, deasupra...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac cu branza dulce si stafide, cu Green Sugar

Am preparat acest cozonac doar cu Green Sugar si pot sa spun ca nu exista nici o diferenta, ba poate chiar mai bun a iesit....

Cozonac cu branza dulce si stafide, cu Green Sugar
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj