Pizza rustica

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • faina cat cuprinde (aprox 500 g);
  • 1 cub mic de drojdie (25 g);
  • 3 linguri ulei de masline;
  • 400 ml apa calduta;
  • 2 lingurite sare;
  • Optional: oregano
  • pentru decorat:
  • rosii decojite, ardei gras, salam, carnaciori, masline si cascaval, ketchup dulce si picant

Mod de preparare

Aceasta e reteta mea de pizza de casa, la care am folosit ingrediente preferate de toti membrii familiei: rosii decojite, ardei gras, salam, carnaciori, masline si cascaval.

Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul:
Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga 2 lingurite de sare, putin oregano, uleiul si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Se poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de ora la rece (daca nu aveti o camara unde e frig, il dati la frigider).

Intre timp, se preincalzeste cuptorul si se feliaza salamul, maslinele, legumele si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.

Se imparte aluatul in 4 bucati si se intinde fiecare pe masa presarata cu faina, in forma pe cat posibil rotunda. Se unge aluatul cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pana se rumenesc (aprox 30 de minute), la foc mediu.


Pofta Buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...