Piine Bat Bot

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr faina 00
  • 100 gr faina de griu dur (semola), dar se poate numai cu 00 daca nu aveti alta
  • 7 gr drojdie de bere
  • 150 ml apa (e bine sa puneti numai 100 si daca mai e cazul mai adaugati; eu am mai adaugat faina cca 50 gr caci se lipea prea tare)
  • sare

Mod de preparare

Se divolva drojdia in apa (mai bine numai in 100 ml de apa pt motivul de ai sus). Se adauga apa si drojdia peste faina (pe care eu am trecut-o prin ciur - cel de malai caci semola de griu dur e mai mare macinata si nu cred ca trecea prin ciurul de faina).

Se amesteca si se adauga si sarea. Se framinta bine pina nu se mai lipeste de miini. Eu am mai adaugat faina caci era prea lipicioasa.

Se imparte in 4 parti, se fac bile si se lasa la crescut pe o farfurie acoperita.

In reteta originala zice 10 min, mie imi pare cam putin, si asa ca am lasat mai multicel.

Se pune tigaia la incalzit fara nimic in ea si se intinde fiecare bila de aluat la o grosime de 1 cm..
Se pun pe tigaia incinsa si se coc.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.