Piine Bat Bot

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr faina 00
  • 100 gr faina de griu dur (semola), dar se poate numai cu 00 daca nu aveti alta
  • 7 gr drojdie de bere
  • 150 ml apa (e bine sa puneti numai 100 si daca mai e cazul mai adaugati; eu am mai adaugat faina cca 50 gr caci se lipea prea tare)
  • sare

Mod de preparare

Se divolva drojdia in apa (mai bine numai in 100 ml de apa pt motivul de ai sus). Se adauga apa si drojdia peste faina (pe care eu am trecut-o prin ciur - cel de malai caci semola de griu dur e mai mare macinata si nu cred ca trecea prin ciurul de faina).

Se amesteca si se adauga si sarea. Se framinta bine pina nu se mai lipeste de miini. Eu am mai adaugat faina caci era prea lipicioasa.

Se imparte in 4 parti, se fac bile si se lasa la crescut pe o farfurie acoperita.

In reteta originala zice 10 min, mie imi pare cam putin, si asa ca am lasat mai multicel.

Se pune tigaia la incalzit fara nimic in ea si se intinde fiecare bila de aluat la o grosime de 1 cm..
Se pun pe tigaia incinsa si se coc.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Macarons

Sper sa va fie de ajutor explicatiile mele, sa preparati, pentru Revelion sau alta masa festiva, fara nici un fel de probleme...

Macarons
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj