Pasca cu Fructe

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250g de faina
  • 125g de unt
  • putin lapte sau apa
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • Garnitura de fructe:
  • visine din compot
  • stafide
  • 1portocala
  • 1 mar
  • 2 linguri de gem de prune
  • curmale taiate marunt
  • 2 linguri de dulceata de smochine (puteti pune si smochine uscate)
  • amande in pudra
  • amande
  • nuci
  • 1 ou

Mod de preparare

Ingredientele de la aluat se amesteca impreuna pana se ajunge la un aluat suplu si care nu se mai desface. Dam putin la odihna la loc racoros.

Fructele cele ce sunt din compot se scurg bine de zeama si se amesteca cu celelalte si cu oul. Se intinde o foaie din aluat, se ia forma tavii si se aseaza dupa care intepam cu o furculita din loc in loc. Se varsa compozitia de fructe, se unge cu ou si se da la cuptorul incins la 180 grd C pana se rumeneste. Lasam sa se racoreasca.

Aceasta pasca se serveste cu frisca proaspat batuta cu un fir de vanilie. Pofta buna!


Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.