Pasca cu branza si stafide

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 g aluat de cozonac
  • 350 g branza de vaci
  • sare
  • 3 oua + un albus de ou
  • esenta de vanilie
  • zahar dupa gust
  • stafide
  • 1 galbenus de ou pentru uns

Mod de preparare

Branza de vaci o amestecam cu sarea, zaharul, ouale si esenta de vanilie. Dupa ce am omogenizat bine totul, adaugam si stafidele pe care le-am fiert putin in apa cu esenta de rom.

Intr-o tava rotunda de 24 cm, am pus aluatul de cozonac pe care l-am intins usor cu mana, de cca. 0.5 cm grosime. In mijloc, am asezat umplutura de branza, iar surplusul de aluat, l-am dat peste umplutura, apoi am uns totul cu galbenus de ou. Dam tava la cuptorul incins, pana ce pascuta se rumeneste frumos deasupra, cca. 30 minute la foc mediu.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa